Åbent køb i 30 dage
Hurtige leveringer
Personlig service
Vælg land
  • Sverige
  • Suomi
  • Norge
  • DE

Viser priser inkl. moms

|

Vælg brugernavn til venstre
Hylte Hunting & Outdoor

Jagt

Skydning

Fiskeri

Tøj og sko

Friluftsliv

Have

Skov

Hjem & Husholdning

Byg & Værktøj

Dyr & Landbrug

Tilbud

Artikler & Vejledninger

Hylte

/

Tyngdedyner til børn og voksne

Tyngdedyner til børn og voksne

02 mars 2022

Tyngdedyner til børn og voksne

02 mars 2022
Tilbage til magasinet
Forfatter: Alexandra Larsson
Fotograf: Cura of Sweden

Tyngdedyner til både børn og voksne - vælg et tæppe med den vægt, der passer til dig

Undersøgelser viser, at vi mennesker i gennemsnit sover omkring en tredjedel af vores liv, og det er, når vi sover, at kroppen og hjernen får chancen for at restituere sig og bearbejde alle nye indtryk. På trods af at søvn er så vigtig for vores helbred, lider mange danskere af og til af søvnproblemer. Flere og flere mennesker opdager effekten af tyngdedyner og tyngdedynernes popularitet er steget enormt de seneste år! At få nok søvn betyder, at du bedre kan håndtere stress og belastninger og kan mindske risikoen for sygdomme som forhøjet blodfedt, hjerte-kar-sygdomme, depression og udmatningssyndrom. At begynde at bruge en tyngdedyne er derfor et klogt valg, du kan træffe, hvis du stræber efter at opnå både bedre søvn og sundhed.

Hvordan virker tyngdedyner?

Tyngdedyner skaber et pres på din hud, ligesom når vi bliver omfavnet af nogen. Dette stimulerer dybtliggende hudreceptorer, som igen signalerer til vores hormonsystem om at producere og frigive flere feel-good-hormoner såsom oxytocin og serotonin. Dette resulterer i øget afslapning og bedre søvn for de fleste, der sover med tyngdedyner.

Langt de fleste af dem, der har brugt tyngdedyner, fortæller om positive oplevelser som nedsat angst og øget søvnkvalitet. I forbindelse med at så mange fortæller om deres positive oplevelser med tyngdedyner , er der blevet sat flere og flere videnskabelige undersøgelser i gang med tyngdedyner.

I 2020 blev den første svenske undersøgelse udført med placebotyngdedyner. Undersøgelsen, udført på Karolinska Institutet 2020, viste, at deltagere, der sov med kædedyner (en type tyngdedyne), viste bedre søvn, øget aktivitet i løbet af dagen og reducerede symptomer på træthed, depression og angst sammenlignet med en gruppe mennesker, der i den samme undersøgelse ikke brugte tyngdedyner.

Hvilken vægt skal jeg vælge til tyngdedyne?

CURA of Sweden anbefaler, at du vælger en dyne, der svarer til 10-15 % af din kropsvægt. Hvis du f.eks. vejer 70 kg, vælger du en dyne, der vejer 7-9 kg. Dette er dog kun en anbefaling, og hvilken vægt du er mest tryg ved er helt individuelt. Lider du af store søvnproblemer og/eller angst, kan det være en god idé at vælge en tungere dyne.

Hvorfor er søvn så vigtig?

Søvn er nødvendig for at give både kroppen og hjernen en chance for at restituere og behandle alle daglige indtryk. At sove godt er vigtigt for os alle og ikke mindst for børn og unge, der vokser, fordi der dannes væksthormon under søvnen.

Når vi sover, slapper kroppen af, blodtrykket falder, musklerne slapper af, og pulsen og kropstemperaturen falder. Kroppens immunforsvar aktiveres, og der dannes vigtige hormoner – samtidig med at produktionen af stresshormoner falder. Derudover lagres både minder såvel som nye indtryk og viden under søvnen.

Hvis du sover godt, vil du også håndtere både stress og belastning bedre, end hvis du ikke får nok søvn. Som vi også nævnte tidligere, kan en god søvn også mindske risikoen for sygdomme som forhøjet blodfedt, hjerte-kar-sygdomme, depression og udmatningssyndrom!

Hvem kan bruge vægttæppe?

  • Stort set alle mennesker: I dag ved vi, at virkningerne af tyngdedynen gælder for alle, uanset medicinsk baggrund og graden af søvnløshed. Selv folk, der anser sig for at sove godt, oplever, at tyngdedynen forbedrer søvnen!
  • I sundhedsvæsenet: Tyngdedyner er blevet brugt i sundhedsvæsenet som en hjælp til søvnproblemer i flere år ikke mindst til patienter med demens, ADHD og depression.. Ergoterapeuter ordinerer også tyngdedyner til patienter med søvn-, uro- og angstrelaterede problemer. Derudover har omsorgen i mange år ordineret tyngdedyner som sovehjælp til børn med neuropsykiatriske handicap som ADHD eller autisme.
  • Gravid: Mange mennesker oplever, at graviditet forårsager søvnproblemer. Nogle mennesker har svært ved at sove tidligt i graviditeten, mens andre sover dårligt mod slutningen af graviditeten. I begge tilfælde kan tyngdedyner bidrage til afslapning og bedre søvn. Vægten og trykket på en tyngdedyne er jævnt fordelt over hele kroppen, hvilket gør det muligt også at bruge en tyngdedyne under graviditeten. Som et generelt råd til alle gravide anbefales det at rådføre sig med din jordemoder i tilfælde af usikkerhed om brug og vægt i forbindelse med netop din graviditet.
  • Børn over 3 år: Selv børn kan opleve problemer med at sove og have svært ved at falde til ro eller føle sig utrygge og have mareridt. En tyngdedyne kan hjælpe børn med at slappe af og komme ned i omgang. Undersøgelser har fundet ud af, at tyngdedyner hjælper børn med at køle ned, slappe af og sove bedre.

Hvornår må man ikke bruge en tyngdedyne?

  • Børn under 3 år: Bør ikke bruge en tyngdedyne, da de kan have svært ved selv at fjerne dynen, hvis den ender over ansigtet, og også har svært ved at udtrykke sig, hvis de ikke vil have dynen på .
  • Person med sygdomme: Hvis du har besvær med f.eks. dårlig hjerte- eller lungekapacitet, nedsat muskelfunktion, epilepsi, hjertesvigt, nedsat vejrtrækningskapacitet, kronisk bevægelsesnedsættelse eller øget følsomhed overfor tryksår, bør du altid konsultere din læge først omkring brugen af tyngdedyner.

CURA i Sverige

CURA of Sweden blev grundlagt i 2017 og er en svensk virksomhed, der arbejder med soveværelsesprodukter, der bidrager til bedre søvn. Deres tyngdedyner kan enten bruges ligesom en almindelig dyne i sengen, når du sover eller i løbet af dagen for at lindre stress, uro eller angst.

Vægten, trykket og den omsluttende effekt af en tyngdedyne genererer en masse positive følelser, der bidrager til øget afslapning og bedre søvnkvalitet for de fleste. I en kundeundersøgelse med 450 deltagere oplyste 90 %, at de oplevede bedre søvn ved brug af CURA tyngdedyner, og hele 92 % oplevede øget afslapning. Derudover mente 86 % af brugerne, at CURA dynen var mere behagelig end deres tidligere dyner, og hele 96 % anbefaler CURA til deres venner.

Udover bedre afslapning og søvnkvalitet var tyngdedynens komfort også noget, der afspejlede sig i undersøgelsesresultaterne, da 86 procent af brugerne oplyste, at tyngdedynen fra CURA var mere behageligt end deres tidligere dyner.

CURAs tyngdedyner er markedets højest certificerede tyngdedyner med CE-mærkning og certifikater fra Sedex, OEKO-TEX og BSCI. Deres dyner er desuden kvalitetstestet hos RISE (Sveriges Statens Forskningsinstitut), og er registreret som medicinske hjælpemidler hos Läkemedelsverket. Dette sikrer, at både produktionen og selve produktet lever op til høje standarder inden for sundhed, sikkerhed, funktion, miljøpåvirkning og arbejdsforhold.

Relaterade produkter

Relaterede artikler

Kontakt os

Velkommen til os!

Vores styrke ligger i vores kyndige personale, som har stor erfaring med det, vi sælger. Jagt, fritid og landbrug har været vores fokus siden 1911. Derfor kan du altid føle dig sikker på, at du får det rigtige svar fra vores ærligt personale, når du handler hos os!

Med venlig hilsen Hylte Hunting & Outdoor

Katalog

Se vores nyeste katalog

Om Hylte Hunting & Outdoor
Kontakt os
Dine rettigheder