Åbent køb i 30 dage
Hurtige leveringer
Personlig service
Vælg land
  • Sverige
  • Suomi
  • Norge
  • DE

Viser priser inkl. moms

|

Vælg brugernavn til venstre
Hylte Hunting & Outdoor

Jagt

Skydning

Fiskeri

Tøj og sko

Friluftsliv

Have

Skov

Hjem & Husholdning

Byg & Værktøj

Dyr & Landbrug

Tilbud

Artikler & Vejledninger

Hylte

/

Kornjagt

Kornjagt

02 mars 2022

Kornjagt

02 mars 2022
Tilbage til magasinet
Forfatter: Daniel Hjort
Fotograf: Daniel Hjort

Kornjagt

Jagten på vildsvin i korn er en af de mest populære sommerjagter i det centrale og sydlige Sverige, når afgrøderne vokser bedst. Det er både en spændende jagt og en vigtig del af arbejdet med at mindske vildsvineskader på afgrøder. At drive kornjagt kræver både snuhed og tålmodighed fra en jægers side, da vildsvinene ofte er svære at komme til i det beskyttende korn.
En af vanskelighederne ved kornjagt er at vælge det rigtige dyr. Vær altid forsigtig og sørg for, at det ikke er en so med smågrise, når du skyder på større vildsvin. Normalt er det kun store søer og orner, der er synlige med det blotte øje, selv på længere afstande, så et lidt højere jagttårn er praktisk. Der er flere fordele ved at hæve sig over jorden, når man jager i korn, dels fordi man får et bedre overblik og også en væsentlig bedre skydevinkel.
Vildsvinene føler sig meget sikre i det høje korn og du som jæger kan derfor komme helt tæt på dyrene. Nogle gange må man gå efter dem for at kunne komme på skud af det rigtige dyr, da de små vildsvin ikke er synlige i det høje korn. I denne situation er det vigtigt at du har fuld kontrol over omgivelserne, det er ikke ualmindeligt at vildsvinet står tæt sammen og det kan være meget svært at se om der er mere end et vildsvin på skydebanen.

Tips til forberedelse for at øge chancerne for en effektiv jagt:

  • At forberede din jagt et stykke tid, før kornet ”går i mælk”, er altid godt, fordi mælkemodne afgrøder med deres gode smag tiltrækker vildsvin.
  • Forbered også så vidt muligt skydebaner og jagttårne, arbejd tæt sammen med landmændene og bed om hjælp til skydebaner i og omkring marken. Det vil gøre det nemmere for dig som jæger, da det bliver nemmere at få adgang til det rigtige vildsvin og for at du hurtigt kan stoppe dyrene på et tidligt tidspunkt.
  • Husk at holde godt øje med kornet, så tjek dagligt for skader eller trin på markerne. En gruppe vildsvin kan ødelægge enorme områder natten over, hvis du er uheldig.
  • Prøv at finde vildsvinets sædvanlige stier, hvor de normalt bevæger sig, og sæt agnkameraer op for at overvåge ind- og udgange til markerne.
  • Forstyr vildsvinet så meget som muligt. Hvis du ikke får skydet et vildsvin, kan du gøre det ubehageligt for dem ved at hvæse og larme.

Valg af optik

Der er flere forskellige valg af optik til kornjagten, du kan vælge alt fra et kikkertsigte med lidt bedre lys input, IR sigte eller et termisk sigte. Se vores nattesigter. Det mest almindelige til kornjagt er at bruge en farvet lampe (grøn foreslået) som placeres på en kikkert eller et andet passende sted på dit våben.
Vi sælger en bred vifte af produkter til kornjagt, som du finder på vores hjemmeside og i vores butik. Kontakt gerne vores kyndige personale, hvis du har brug for hjælp.

Relaterade produkter

Trijicon AccuPoint Kikkertsigte 2,5-10x56 BAC

Trijicon AccuPoint Kikkertsigte 2,5-10x56 BAC

7.899 kr

På lager

Relaterede artikler

Kontakt os

Velkommen til os!

Vores styrke ligger i vores kyndige personale, som har stor erfaring med det, vi sælger. Jagt, fritid og landbrug har været vores fokus siden 1911. Derfor kan du altid føle dig sikker på, at du får det rigtige svar fra vores ærligt personale, når du handler hos os!

Med venlig hilsen Hylte Hunting & Outdoor

Katalog

Se vores nyeste katalog

Om Hylte Hunting & Outdoor
Kontakt os
Dine rettigheder