Åbent køb i 30 dage
Hurtige leveringer
Personlig service
Vælg land
  • Sverige
  • Suomi
  • Norge
  • DE

Viser priser inkl. moms

|

Vælg brugernavn til venstre
Hylte Hunting & Outdoor

Jagt

Skydning

Fiskeri

Tøj og sko

Friluftsliv

Have

Skov

Hjem & Husholdning

Byg & Værktøj

Dyr & Landbrug

Tilbud

Artikler & Vejledninger

Hylte

/

Få succes med bukkejagten

Få succes med bukkejagten

02 mars 2022

Få succes med bukkejagten

02 mars 2022
Tilbage til magasinet
Forfatter: Mattias Lilja
Fotograf: Jessica Davidsson, Daniel Hjort

Lykkes med bukkejakken – tips fra Mattias Lilja

Det er en særlig følelse at stå med geværet på skulderen og se gennem kikkerten over en tågedækket mark tidligt om morgenen den 16. august . Det er den samme følelse, de samme rutiner, de samme forventninger hvert år. Men stadig står du der med ny energi og kraft. For mange er det den rigtige start på en ny jagtsæson, altså når det er alvor igen.
Gennem årene har jeg varieret med tiden, nogle år har jeg siddet der morgen og aften i flere uger, nogle år kun få gange. Resultaterne har også varieret. Alt fra små spidshjorte til bukke, der er kåret til medalje, har jeg haft æren af at fælde og jeg tør i ærlighedens navn sige, at det mest handlede om at starte jagtsæsonen og endelig lære alle de følelser jagten fremkalder at kende frem for at fange den største buk. Selvfølgelig er min guldbuk fra 2018 et utroligt stærkt minde og en jagt og et trofæ, jeg er enormt stolt af.

Se dyret, før det ser dig

Det er meget forskelligt, hvordan en vellykket bukkejagt ser ud, men der er efter min mening et par ting at tænke på, som letter og hjælper. Den største fejl, jeg har begået gennem årene, er, at jeg skræmte det dyr, jeg er ude efter, så jeg går aldrig ud i mørket. Jeg er tidligt ude, men hvis jeg ikke ser noget, venter jeg i bilen, til det er lysnet så meget op, at jeg kan se, hvad der er derude på marken, inden jeg går ud og sætter mig. Når man er på plads, er det vigtigt at falde ind i naturen med et godt gemmested eller påklædning, og undgå bevægelser.

Forvaltning af bestanden

En vellykket bukkejagt handler ikke kun om at få skuddet. Det handler i lige så høj grad om, hvad du efterlader til næste år og årene derefter. Ved at forvalte og skyde det ”rigtige” individ vil du og dine jagtkammerater sandsynligvis have en bestand og en jagt at se frem til i mange år fremover. Derfor mener jeg, at det er lige så vigtigt at bruge tid på det før åbningsdagen. Prøv at holde øje med, hvilke bukke der bevæger sig i området, og beslutte på forhånd, hvilken buk du vil skyde. Det vil gøre jagten mere spændende og givende. Når det lykkes dig at nedlægge den buk, er følelsen meget stærkere, i hvert fald for mig.

Udstyr dig selv ordentligt

For at opnå praktisk succes er der nogle få ting, som jeg altid har med mig på bukkejagt:

  1. Håndholdt kikkert – et meget godt redskab til at tjekke store områder og identificere, hvilket vildt der er derude.
  2. Skydestok – Jeg går ikke ud uden den. Sikre skud er noget, som alle bør stræbe efter, og nutidens stokke er både lette, støjsvage og nemme at manøvrere.
  3. Afstandsmåler – noget, jeg er begyndt at bruge i de sidste par år, og nu vil jeg ikke undvære det. Igen handler det om sikre skud, og ved at få en præcis afstand minimerer du risikoen for en fejlvurdering og et vådeskud.

Knæk og bræk!

Følg Mattias på Instagram: @mattiaslilja

Relaterade produkter

5etta Skydestøtte Pro Tripod Gen 5

5etta Skydestøtte Pro Tripod Gen 5

589 kr

På lager

Relaterede artikler

Kontakt os

Velkommen til os!

Vores styrke ligger i vores kyndige personale, som har stor erfaring med det, vi sælger. Jagt, fritid og landbrug har været vores fokus siden 1911. Derfor kan du altid føle dig sikker på, at du får det rigtige svar fra vores ærligt personale, når du handler hos os!

Med venlig hilsen Hylte Hunting & Outdoor

Katalog

Se vores nyeste katalog

Om Hylte Hunting & Outdoor
Kontakt os
Dine rettigheder