Åbent køb i 30 dage
Hurtige leveringer
Personlig service
Vælg land
  • Sverige
  • Suomi
  • Norge
  • DE

Viser priser inkl. moms

|

Vælg brugernavn til venstre
Hylte Hunting & Outdoor

Jagt

Skydning

Fiskeri

Tøj og sko

Friluftsliv

Have

Skov

Hjem & Husholdning

Byg & Værktøj

Dyr & Landbrug

Tilbud

Artikler & Vejledninger

Hylte

/

Hvordan man bygger en hundegård

Hvordan man bygger en hundegård

02 mars 2022

Hvordan man bygger en hundegård

02 mars 2022
Tilbage til magasinet
Forfatter: Mattias Lilja
Fotograf: Mattias Lilja

Hvordan man bygger en hundegård

Selvom der er mange forskellige designs og muligheder at vælge imellem, når man bygger en hundegård, kan det nogle gange føles som en svær opgave at tage fat på.
Der er meget at tænke over, inden du går i gang med dit byggeri, så sørg for at have en god og overskuelig plan fra starten, da det i sidste ende kan spare dig for både en masse tid og unødvendige omkostninger.
Her kan du læse om vores bedste tips og råd til at gøre det nemmere for dig og din hundegård:

Placering

Placeringen af hundekennel kan vælges ud fra flere betragtninger. Hvis du har en eksisterende bygning at bygge imod, kan du spare på materialer, fordi en eller flere vægge udgør bygningen. Bygger du derimod en helt fritstående hundegård, får du således brug for materialer til alle fire vægge. Det næste man skal tage højde for er solen og på hvilken breddegrad hundegården findes. Det er vigtigt, at der er beskyttelse mod frem for alt den varme sommersol men også mod andre mulige vejrforhold. Hvis det er muligt at bygge hundegården, hvor der kan være naturlig beskyttelse mod fx en tilstødende bygning eller træ, er det selvfølgelig godt, men ellers fungerer plankeværk eller selve taget også som beskyttelse. Det er også klogt at bygge hundegården et sted, der giver dig et godt overblik over hundene.

Valg af materiale

Når placeringen af hundegården er fastlagt, begynder arbejdet med at vælge hvilket materiale, der skal bruges som underlag og til væggene. Et ordentligt jordarbejde er at foretrække uanset hvilken overflade du vælger. En jorddug forhindrer ukrudt i at vokse op og du får en hundegård, der er meget nemmere at holde ren og pæn. Den mest almindelige overflade er fliser, fordi de er nemme at holde rene og forhindrer hunde i at grave. En anden variant af underlag er grus og en stor fordel ved grus er, at det ikke kræver så meget forarbejde og det er nemt at få på plads. Du kan dog godt regne med lidt mere arbejde med at holde rent, og at hundene kan grave huller. Hvis valget af underlag er grus, er det et klogt valg at vælge varianten kaldet ”naturgrus”, det er en naturformet grus, som i modsætning til grus, der er knust sten, ikke har skarpe kanter. Fra tid til anden sker det, at hundene indtager sten og de skarpe kanter kan så skade både mave og tarm.
Som vægge anbefaler vi de sektioner, der er udviklet til netop din hundegård. Den mest almindelige dimension på vægsektionerne er 120cm x 180cm og monteres nemt sammen med skrue og møtrik. Til disse er der også en dørsektion i samme mål, der monteres nøjagtigt ens som de øvrige sektioner. Det er også muligt at købe ”komplette” hundegårde med sektioner og døre i forskellige størrelser. Sektionerne monteres i bunden mod en ramme på jorden, et forslag til hvordan du kan bygge en ramme af trykimprægnerede lægter kan ses på billedet herunder. Et endnu mere stabilt og holdbart materiale til rammen er beton eller kampesten. Det vigtigste er, at rammen er flad og jævn, ellers bliver det svært at samle sektionerne.

Inventar og faciliteter

Når overfladen er lagt og væggene på plads, er det tid til at vælge hvilket inventar og faciliteter der skal være i kennelen. Der er virkelig ingen grænser, og når det kommer til vores firbenede venners velbefindende, er det kun fantasien, der sætter en stopper. Der er dog et par detaljer, der skal på plads, nemlig en indendørs del og en liggeplads. Hundens evne til at komme ind og være beskyttet og have privatliv er vigtig, og de to muligheder at vælge imellem er en hytte eller et rum inde i en bygning. Fælles for begge alternativer er, at de giver beskyttelse mod vejr og vind og bliver et sted for hundene, hvor de kan komme væk for at få fred og ro. Hvordan man vælger at designe disse kan variere meget og mulighederne og tilbehøret at købe er der masser af. Der er også komplette hytter at købe til dem, der ikke vil bygge selv.

Et tip til at få et varmt og vindbeskyttet sted er at placere åbningerne sådan, at det blæser lige ind så sjældent som muligt og også gerne bruge en hundedør i åbningen. Af andet tilgængeligt tilbehør kan nævnes forskellige typer varmeapparater, tæpper og opvarmede vandskåle, der forhindrer vandet i at fryse ved minusgrader. Der skal selvfølgelig også være noget blødt og behageligt for hunden at ligge på som seng eller tæpper.

Liggepladsen udenfor bør hæves, fordi hunde kan lide at ligge højt. Hundene får dermed et godt udsigtspunkt, hvorfra de tydeligt kan se, hvad der foregår udenfor kennelen.

Oversigt

For at komme så godt i gang som muligt med hundegårdsbyggeriet, anbefaler jeg, at du bruger meget tid på planlægningen, inden du går i gang. Undersøg udvalget af materialer og tilbehør og vælg placeringen af kennelen med omhu ud fra, hvor det kan være bedst givet de perspektiver, vi har nævnt tidligere. Vær også omhyggelig med det forberedende arbejde, da det vil lette en del under byggeriet, hvis du har været omhyggelig lige fra starten. Vi ønsker alle, at vores hunde skal have et så godt liv som muligt, og de er værdige til en ordentligt bygget hundegård.

Vi hos Hylte har et stort udvalg af udstyr til din hundegård og vores kyndige personale hjælper gerne, hvis du har spørgsmål til din hundegårds konstruktion.

Klik her for at se alle vores produkter inden for hundegård.

Relaterade produkter

Ruti-Rex Træuld

Ruti-Rex Træuld

309 kr

På lager

Relaterede artikler

Kontakt os

Velkommen til os!

Vores styrke ligger i vores kyndige personale, som har stor erfaring med det, vi sælger. Jagt, fritid og landbrug har været vores fokus siden 1911. Derfor kan du altid føle dig sikker på, at du får det rigtige svar fra vores ærligt personale, når du handler hos os!

Med venlig hilsen Hylte Hunting & Outdoor

Katalog

Se vores nyeste katalog

Om Hylte Hunting & Outdoor
Kontakt os
Dine rettigheder